Εργαστήρι θεάτρου και γραφής, «Τι θα συνέβαινε αν μεταφέραμε στην Αργολίδα μια ιστορία που διαδραματίζεται κάπου αλλού?, με τον Δημήτρη Σιούντα , ΕΠΑΛ Κρανιδίου, 26 & 27 Μαρτίου 2016, (διάρκεια, 4 ώρες)
Ένα βιωματικό, συνδυαστικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής και επινοημένου θεάτρου (devised theatre) με στόχο τη δημιουργία ομάδας, την επικοινωνία των μελών και την προφορική και γραπτή έκφραση ενδόμυχων καταστάσεων.
Χρησιμοποιώντας μεθόδους σαν αυτές που περιγράφει ο Τζάννι Ροντάρι στη "γραμματική της φαντασίας", θα δημιουργήσουμε μικρές ιστορίες. Παράλληλα, θα τις δραματοποιούμε με τεχνικές σωματικού θεάτρου και devised theatre. Έτσι, στο τέλος θα έχουμε και ένα μικρό δρώμενο, ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας.
Ο Δημήτρης Σιούντας αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών (Γ. Θεοδοσιάδη) το 1989 και από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2009. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου και Ιωαννίνων, την ομάδα «Θέαμα» και το Εθνικό Θέατρο. Από το 1997 έως το 2005 εργάστηκε ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού στη Μουσική Σχολή «Εμμέλεια» στη Ναύπακτο. Την ίδια περίοδο συνεργάζεται με τη Θεατρική Ομάδα Ναυπάκτου. Από το 1999 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής, σε σχολεία της περιοχής. Την περίοδο 2005-2007 υπήρξε διευθυντής του θεατρικού τμήματος της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας. Δίδαξε σε σεμινάρια θεάτρου των Κ.Ε.Ε., της Ν.Ε.Λ.Ε. και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το 2009 και 2010 συνεργάστηκε με το Πνευματικό κέντρο Δήμου Πυλλήνης και το σύλλογο «Ναύπακτος-Πολιτιστικές Διαδρομές».
Το 2012 επανιδρύει το «Θέατρο Χωρίς Αυλαία», όπου σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Έρως νοσταλγός» βασισμένη σε κείμενα του Αλ. Παπαδιαμάντη. Συνεργάζεται με το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου, όπου σκηνοθετεί τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (2014).
Το 2015 παρουσιάζει με το «Θέατρο Χωρίς Αυλαία» το έργο «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα».
Έχει συμμετάσχει στο 1ο και στο 4ο φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου Αγρινίου.